Review-Lowepro DSLR Video FastPack 350 AW

October 15, 2015  •  Leave a Comment

 

Review - Lowepro DSLR Video FastPack 350 AW

 

        De la inceput trebuie sa spun ca sunt fanul gentilor foto datorita faptului ca imi permit un acces mai rapid la camera foto si obiective. Totusi, marele dezavantaj al gentilor foto il reprezinta faptul ca la o greutate mare incep sa devina incomode. Utilizez atat genti foto cat si rucsace cu o singura bretea sau clasice cu doua bretele. In ultimul timp atunci cand am avut nevoie sa iau cu mine mai multe echipamente foto am utilizat modelul DSLR Video FastPack 350 AW de la Lowepro.

Lowepro are o lunga traditie in fabricarea de genti, rucsace si alte accesorii foto. Fondata in Colorado de Greg Lowe, fotograf si iubitor al muntelui, compania Lowepro a adus publicului de-a lungul anilor multe inovatii si solutii ce au facut viata fotografilor mult mai placuta, fiind astfel una din cele mai respectate companii din domeniu.

Lowepro DSLR Video FastPack 350 AW este un rucsac mediu spre mare cu o foarte buna calitate a materialelor folosite. Rucsacul este impartit in doua compartimente, unul superior, unul mai mare inferior, un buzunar exterior si unul lateral. Este prevazut de asemenea cu doua centuri, una pentru mijloc, una pentru piept (intre bretele), o husa pentru ploaie precum si cu un sistem de prindere a trepiedului in partea dreapta.

Au incaput fara probleme in cele doua compartimente urmatoarele echipamente: trei DSLR-uri Nikon D750, Nikon D600, Nikon D7000, obiectivele Nikon 70-200VR F4, Nikon 24-85VR F3.5-F4.5, Sigma 10-20mm F4-5.6, Tamron 70-300VC, Samyang 14mm F2.8, cu parasolarele inversate, trepied, filtre, telecomenzi, carduri, accesorii de curatare si alte maruntisuri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In compartimentul inferior pot incapea trei DSLR-uri cu obiective de marime medie montate, in partea dreapta fiind posibila transportarea unui trepied.

 

Chiar si cu o greutate mare, rucsacul este foarte confortabil de purtat, designul buretilor de pe spate fiind foarte bine gandit, iar dupa distante medii spre lungi parcurse cu el (uneori si in ture scurte pe munte) ma declar foarte multumit de confortul si ergonomia oferita. Un rol important l-au jucat si bretelele ce au o latime mare si sunt foarte bine concepute.

 

Designul buretilor de pe spate alaturi de sistemul de bretele si centuri este foarte confortabil.

 

In compartimentul superior se gaseste o borseta ce poate fi scoasa, precum si alte buzunare mai mici foarte bine gandite pentru depozitarea de diferite accesorii. Pe exteriorul compartimentului superior se afla inca un buzunar unde poti foarte bine depozita acte, telefonul mobil sau alte accesorii ce nu sunt foarte voluminoase.

Atat compartimentul superior cat si cel inferior sunt prevazute cu curele cu cleme ce impiedica deschiderea lor completa atunci cand fermoarele nu au fost trase.

 

In compartimentul inferior dedicat camerelor si obiectivelor se pot aranja protectiile din burete astfel incat spatiul poate fi modulat eficient si dupa dorinta fiecaruia. Deschiderea acestuia se face incepand din partea stanga spre dreapta astfel incat rucsacul poate fi adus in fata pentru un acces mai usor la camera. Totusi nu l-am utilizat in acest fel, el neavand functionalitatea unui rucsac cu o singura bretea.

Pe bretele se gasesc doua inele pe care se pot prinde curele mai speciale pentru aparatul foto astfel incat greutatea aparatului sa nu fie distribuita pe gat ci pe umeri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru cazurile cand rucsacul este incarcat la maxim sau este foarte greu, cele doua centuri vor ajuta la o distributie mai buna a greutatii.

 

Rucsacul poseda de asemenea si un compartiment pentru laptopuri de pana la 17 inch. Eu am depozitat acolo un laptop Lenovo de 15,6 inch alaturi de tot echipamentul amintit mai sus.

Buzunarul lateral este incapator si este foarte practic pentru transportarea unei sticle de apa de pana la 1l.

Buzunarul lateral incapator permite depozitarea unei sticle, umbrele mici, sau a altor obiecte pe care le doresti sa le ai la indemana.

 

O dotare foarte interesanta si practica: partea de jos a compartimentului superior este prevazuta cu o curea elastica astfel incat se poate prinde cu ea o camera video mai mare sau obiectivul aparatului DSLR asftel incat echipamentul va ramane stabil si in acest compartiment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atat compartimentul superior cat si cel inferior ofera multe posibilitati de modulare si un spatiu de depozitare generos.

 

Pretul acestui rucsac este de 90-130 de euro in functie de magazin si poate parea la prima vedere mare pentru unii, mai ales acum cand pe piata se gasesc atatea companii, variante si modele de rucsace foto. Acest pret este totusi justificat de calitatea materialelor, spatiul, ergonomia si confortul oferit. Recomand sincer acest rucsac pentru cine are nevoie de spatiu pentru 2 DSLR-uri cu 3-4 obiective de marime medie, laptop si alte accesorii foto.

        Concluzie. Daca inainte de utilizarea acestui rucsac Lowepro primul gand era sa las acasa cat mai mult echipament pentru a putea lua totul intr-o singura geanta de umar, dupa utilizarea lui Lowepro DSLR Video FastPack 350 AW acest lucru s-a schimbat datorita experientei foarte pozitive avuta cu acest rucsac, fiind unul din acele produse care te cuceresc prin calitate, ergonomie si confort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Intregul continut audio-vizual si textual al acestor pagini este protejat de drepturi de autor si alte drepturi detinute de Gabriel Buse. Conţinutul acestui material (text, imagini) nu poate fi folosit fara acordul prealabil scris al autorului.

© Gabriel Bușe


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (1) June (1) July (1) August September (1) October (1) November (1) December (2)
January February (1) March (2) April May June (1) July (1) August September (1) October November (2) December
January February March April (1) May June July (1) August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December